Šťavnaté kokosky: Sladké low carb potešenie!

Prípravy na sviatky sú v plnom prúde, snáď každý z nás túži po chvíľach pohody a vôni domáceho pečiva. A aké by to boli Vianoce bez tradičných kokosiek? Poďte si s nami pripraviť kokosky v odľahčenej verzii bez zbytočných cukrov.

Budeme potrebovať:

Ako na to?

  1. Žĺtky dôkladne oddelíme od bielkov. Z bielkov si potom v čistej mise ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Miska musí byť naozaj čistá, inak sa môže stať, že sa sneh správne nevyšľahá.
  2. Do snehu opatrne vmiešame mascarpone a potom strúhaný kokos a nízkokalorické sladidlo podľa chuti.
  3. Dvomi lyžičkami tvoríme malé kôpky na plechu s papierom na pečenie.
  4. Kokosky sušíme v rúre predhriatej na 100–120 °C asi hodinu, kým nechytia zlatú farbu.

Tip: Hotové kokosky uchovávajte v suchu a chlade a spotrebujte do týždňa. Aj keď u nás v Chia Shake nikdy tak dlho nevydržia. 😉