Grilovačka a keto? Ide to!

Pre mnohých z nás je grilovanie vrcholom letnej sezóny. Skvelá spoločnosť, vôňa uhlia, horúceho grilu, chutné jedlo a osviežujúce nápoje, to je za nás dokonalá cesta ku šťastiu. Čo keď ale práve pracujete na svojej vysnívanej postave, alebo si len chcete udržať získanú formu do plaviek? Ako si teda užiť túto obľúbenú aktivitu bez toho, aby ste porušili svoje stravovacie zásady?

Môžete zostať v pokoji. Grilovať sa dá zdravo a bez zbytočných kalórií. Stačí len vedieť, ktoré jedlá majú nízky obsah sacharidov a sú keto-friendly.

Ako je to s prílohami?

Kto hovorí, že ako príloha musí byť vždy len zemiaky. Zdravé chudnutie s nami ponúka toľko možností, ako si vychutnať prílohy s nízkym obsahom sacharidov. Skúste napríklad avokádový šalát alebo zeleninový šalát so zálievkou z bieleho jogurtu a korenia.

Zelenina ako cuketa, baklažán alebo paprika sa skvele hodí na gril a je vynikajúca v kombinácii s olivovým olejom a korením. Možno by ste si k svojej obľúbenej grilovanej dobrote dali aj nejaké pečivo a hovoríte si, že to asi nie je úplne správna cesta. Opak je pravdou. Náš proteínový chlieb si totiž môžete vychutnať úplne bez výčitiek. Je nízkosacharidový a môžete ho pokojne použiť aj namiesto žemle na hamburgery.

Zdravé omáčky a dipy

Omáčky a dipy môžu byť zradné, pretože v nich na nás často číhajú skryté cukry. Čo tak skúsiť to tentoraz inak a zdravo. Vykúzlite si vlastný keto-friendly omáčky. Biely jogurt s cesnakom, bylinkami, alebo Vašim obľúbeným korením skvele vyladí každý kúsok z grilu. Guacamole je tiež dobrá alternatíva, pretože avokádo je bohaté na zdravé tuky a vlákninu, ktorá zasýti. To sa pri každej grilovačke hodí.😉

Svieže nápoje

Na každej grilovačke nesmú chýbať ani letné osviežujúce nápoje. Väčšinou ale narazíme na nápoje plné cukru a prázdnych kalórií. Aj na to máme pre Vás riešenie. Nie je nič ľahšie, než si pripraviť domáci ľadový čaj. Stačí si uvariť zelený čaj, nechať ho vychladnúť, zmiešať s ľadom, ozdobiť plátkom pomaranča a je to. Tiež si môžete pochutnať na nízkokalorickom panenskom mojite, po ktorom Vás zaručene nebude bolieť hlava. Potrebujete naň minerálku, limetku, mätu a nízkokalorické sladidlo. Všetko zmiešate a potom si už len vychutnáte posedenie s priateľmi.

Čo sladká bodka na záver?

Rozhodne áno, aj na keto diéte si môžete dopriať sladký dezert. Za nás je najlepšou voľbou Chia pudding - super zdravý a ľahký snack so sviežimi ovocnými príchuťami, ktorým potešíte nielen seba, ale aj svojich hostí. A ak milujete čokoládu, prekvapte ostatných nízkosacharidovými diétnymi muffinmi, ktoré pripravíte za pár minút v mikrovlnke. Potom len ozdobíte bielym jogurtom, kúskami ovocia a Vašimi obľúbenými orechmi.

Či už ste na akejkoľvek diéte, nezabudnite si užiť zábavu a dobrú spoločnosť priateľov. My v Chia Shake grilovačky milujeme a tiež vieme, aké je ťažké odolať zvodom. Občas sa môže stať, že tak trochu zhrešíte. Nič si z toho nerobte, môže sa to stať každému. Hlavné je zostať aj tak ďalej na ceste za svojou vysnívanou postavou.

Prajeme dobrú chuť.