CZ 3 veľkonočné recepty bez výčitiek: Chutné a plné bielkovín!

Veľká noc sa blíži ak nim neodmysliteľne patria tradičné recepty. My sme ich pre Vás pripravili v odľahčenej, zdravšej verzii — plnej chuti, bielkovín.

Nízkosacharidový veľkonočný baránok

Veľkonočné maškrtenie si môžete užiť aj bez výčitiek. Tento baránok je krásne vláčny, voňavý po korení a vďaka nízkemu obsahu sacharidov nezaťaží Váš jedálniček.

Ingredience:

  • 100 g smotanového syra
  • 70 g zmäknutého masla
  • 60 g nízkokalorického sladidla
  • 2 vajcia
  • 150 g mandľovej múky
  • štipka mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka mletého klinčeka
  • štipka vanilky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

Postup:

  1. Do misky dáme smotanový syr, zmäknuté maslo a vyšľaháme na najvyššie otáčky.
  2. Pridáme nízkokalorické sladidlo a opäť mixujeme do hladka. Ďalej zašľaháme do cesta vajcia.
  3. V druhej mise starostlivo zmiešame všetky suché prísady, obe cestá spolu premiešame, znova vyšľaháme a nalejeme do olejom alebo maslom vymastenej a kokosom vysypanej formy.
  4. Nakoniec pečieme na 180 ° C cca 45 minút.

Proteínová nátierka s vajcami a jarnou cibuľkou

Po Veľkej noci väčšinou zostane veľa natvrdo uvarených vajec — a to je ideálna príležitosť pripraviť si niečo rýchle a chutné. Táto nátierka je ľahká, plná bielkovín a perfektne sa hodí ako svieža desiata.

Ingredience:

  • ½ kusu jarnej cibuľky
  • ½ lyžičky dijonskej horčice
  • 100 g smotanového syra
  • ½ štipky soli
  • ½ štipky korenia
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 vajcia

Postup:

  1. V hrnci privedieme vodu do varu a varíme vajcia natvrdo po dobu 8–9 minút.
  2. Medzitým očistíme jarnú cibuľku a nasekáme ju najemno.
  3. Hotové vajcia olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Zmiešame ich s nasekanou cibuľkou, dijonskou horčicou, citrónovou šťavou a smotanovým syrom.
  4. Nátierku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Pred podávaním necháme nátierku vychladiť v chladničke aspoň 10 minút, aby všetky chute dobre prepojili.

Tip Chia Shake: Pomazánka chutí najlepšie na našom proteínovom chlebe, ktorý dodá ešte viac bielkovín a urobí z tejto desiaty perfektný jarný pokrm. Navyše obsahuje iba 3 g sacharidov na jednu porciu a 3 druhy semienok pre Vaše lepšie trávenie.

Veľkonočné keto plnka so zeleninovou diétnou omeletou

Plnka patrí k Veľkej noci rovnako ako vajíčka alebo baránok. Táto odľahčená verzia s kuracím mäsom, bylinkami a žihľavami poteší každého, kto chce jesť chutne a zdravo.

Ingredience:

  • 4 porcie zeleninové diétne omelety Chia Shake
  • hrsť mladých žihľav
  • hrsť petržlenu
  • pažítka alebo jarná cibuľka (podľa chuti)
  • 2 ks pečených kuracích stehien
  • 100 g anglickej slaniny
  • štipka soli a korenia

Postup:

  1. V mise zmiešame zeleninovú diétnu omeletu Chia Shake s vodou.
  2. Oberieme kuracie stehná a nakrájame ich na malé kocky. Rovnakým spôsobom nakrájame aj anglickú slaninu.
  3. Nasekáme žihľavy, petržlenovú vňať a pažítku najemno.
  4. Všetky pripravené ingrediencie zmiešame so soľou a korením.
  5. Hotovú zmes naplníme do formy, ktorú sme predtým vymazali maslom alebo masťou.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 15-20 minút, kým plnka nezíska krásnu zlatistú farbu.

Tip pre Vaše zdravie: Ak máte možnosť nazbierať medvedí cesnak, môžete ho pridať do plnky. Je to skvelý pomocník na lepšie trávenie, obsahuje vysoké množstvo vitamínu C pomáha zlepšiť imunitu.

Či už si vyberiete sladkého nízkosacharidového baránka, vajíčkovú nátierku alebo výživnú keto plnku, veríme, že si Veľkú noc užijete s ľahkosťou a chuťou. Prajeme dobrú chuť.