10 najlepších potravín vhodných pre Vašu keto diétu

Ste pripravení posunúť svoju cestu ku keto strave na ďalšiu úroveň?

Jedným z kľúčov k úspechu pri keto diéte je mať v kuchyni tie správne potraviny. Prinášame Vám 10 najlepších potravín vhodných na keto diétu, ktoré by ste mali mať vždy po ruke, aby ste sa uistili, že zostanete na správnej ceste za svojou vysnívanou postavou.

Avokádo

Toto lahodné ovocie má vysoký obsah zdravých tukov a nízky obsah sacharidov. Obsahuje množstvo vitamínov a minerálov a tiež vlákninu. Skvele sa hodí na namazanie na celozrnné toasty, pridanie do šalátov a príprave guacamole.

Vajce

Vajcia sú základom keto diéty a sú neuveriteľne všestranné. Môžete z nich pripraviť miešané vajcia, omelety, frittaty a ďalšie pokrmy. Stačí pridať trochu zeleniny a rýchle raňajky, obed, či večera je na stole.

Sú veľmi dobrým zdrojom bielkovín. Potrebujete ešte viac bielkovín? Siahnite po našej vaječnej diétnej omelete, obsahuje ryžovú múku a je bohatá na bielkoviny, ktoré podporujú pocit sýtosti a udržujú zdravie Vašich kostí a svalov.

Bobuľovité plody

Bobuľovité ovocie, ako sú jahody, maliny a čučoriedky, obsahuje menej sacharidov ako iné druhy ovocia, a preto je skvelou voľbou pri keto diéte. Napríklad hrsť malín má zhruba 6 g sacharidov, takže keď Vás naháňa maškrtná, neváhajte po nich siahnuť. Prípadne s nimi môžete vyšperkovať proteínové palacinky alebo diétnu kašu. Sladkú ovocnú chuť si môžete užiť v našich diétnych koktejloch.

Orechy a semienka

Orechy a semienka sú skvelým zdrojom zdravých tukov a bielkovín. Majte po ruke rôzne druhy, napríklad mandle, vlašské orechy a tekvicové semienka, ktoré môžete pridávať do jedál a desiat.

Za zmienku určite stojí chia semienka, obsahujú vlákninu, ktorá telu dodá pocit sýtosti a pôsobí na správnu činnosť čriev. Sú teda skvelým pomocníkom pri chudnutí. Väčšina našich jedál obsahujú práve chia semienka, ktoré okrem iných zdravých látok obsahujú aj veľké množstvo omega-3.

Kokosový olej

Kokosový olej je skvelým zdrojom zdravých tukov a je možné ho použiť na varenie aj pečenie. Navyše obsahuje MCT olej, ktorý má pozitívne účinky na ľudské zdravie. Vďaka tomu, že sa ľahko trávia, je vhodný aj pre ľudí, ktorí majú problémy s trávením iných tukov. Navyše dodáva telu energiu, ktorá je pri keto diéte potrebná a podporuje aj spaľovanie tukov. MCT olej je obsiahnutý v našich diétnych koktejloch pre podporu Vašej diéty.

Mäso a ryby

Mäso a ryby sú skvelým zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Majte po ruke rôzne varianty, napríklad kuracie, hovädzie a lososa, aby ste boli vždy pripravení a Váš jedálniček bol pestrejší. Vychutnať si ho môžete napríklad so zeleninovým šalátom s chia semienkami.

Zelenina s nízkym obsahom sacharidov

Zelenina ako špenát, brokolica a karfiol obsahuje málo sacharidov a veľa vlákniny. Sú ideálne na pridávanie do jedál, aby ste získali ďalšie výživné látky. Rýchly svieži šalát je skvelá náhrada sacharidovej prílohy, napríklad k jednej z našich chutných a ľahko pripraviteľných vaječných omeliet s vysokým obsahom bielkovín.

Olivový olej

Olivový olej je skvelým zdrojom zdravých tukov a je možné ho použiť pri varení aj k zálievke šalátov, ktorým dodá nezameniteľnú chuť. Napomáha tráveniu a chudnutiu a má antioxidačné účinky. Pravidelná konzumácia navyše vďaka obsiahnutým mastným kyselinám reguluje hladinu LDL („zlého cholesterolu“) bez toho, aby ohrozila hladinu HDL („dobrého cholesterolu“)

Syry

Sú ďalším zdrojom bielkovín a môžu úžasne doplniť Váš jedálniček pri keto diéte. Syr je ideálny na pridávanie do jedál a desiat. Napríklad pečená zelenina s roztekajúcim sa syrom zasýti a dodá telu dávku vitamínov a vápnika. Pre milovníkov syrov máme našu krémovú diétnu syrovú polievku. Stačí zaliať vodou a máte pripravený rýchly obed.

Horká čokoláda

Malý kúsok tmavej vysokopercentnej čokolády je pri keto diéte skvelou pochúťkou a je výborným zdrojom zdravých tukov. Niekomu však malý kúsok čokolády nemusí stačiť, preto pre Vás máme proteínové a diétne tyčinky – famóznu sladkosť, ktorú si môžete pri keto diéte vychutnať bez výčitiek.

Pokiaľ budete mať v kuchyni týchto 10 najlepších potravín vhodných pre keto diétu, budete kedykoľvek pripravení pripraviť vykúzliť výživné pokrmy. Navyše sa budete cítiť motivovaní a sebavedomí na svojej ceste za vysnívanou postavou.

Takže smelo do toho, zásobte svoju špajzu a chladničku týmito potravinami vhodnými pre keto a začnite pozorovať výsledky, po ktorých túžite!