› 
Blog   ›   Články   ›   Novoročný magazín 3: 10 vecí, ktoré nahradiť v kuchyni počas chudnutia

Novoročný magazín 3: 10 vecí, ktoré nahradiť v kuchyni počas chudnutia

Filter

Ste na ceste za svojou vysnívanou novoročnou postavou? Radi by ste si dali svoje obľúbené jedlá, a napriek tomu zostali verní svojej diéte? Potom máme pre Vás skvelú správu. Niektoré svoje obľúbené jedlá a potraviny z redukčného jedálnička nemusíte úplne vyradiť. Stačí ich nahradiť zdravou diétnou alternatívou a užiť si tak zábavné chudnutie bez odriekania.

1. Pečivo

Určite často počúvate, že keď chcete schudnúť, je potrebné kvôli vysokému obsahu sacharidov úplne vynechať pečivo. Čo keby sme vám ale povedali, že to môže byť aj inak? Existuje totiž jeho nízkosacharidový variant, ktorý si môžete upiecť doma za pár minút, prevoňať tak celú kuchyňu a dať si chlieb so syrom, šunkou alebo obľúbenou nátierkou aj počas keto diéty. Upečte si náš proteínový chlieb s tromi druhmi semienok, tie Vám pomôžu zlepšiť trávenie a dodajú pocit sýtosti.

2. Palacinky

Jednu z najobľúbenejších sladkých raňajok si občas dá rád snáď každý. Lenže palacinky obsahujú vysoké množstvo sacharidov. A preto sme pre Vás pripravili výživné proteínové palacinky, ktoré si pripravíte ľahko za pár minút. Keď si na ne pridáte trochu čučoriedok, bieleho jogurtu a chia semienok, skvele si pochutnáte a načerpáte energiu do nového dňa. Obsahujú minimálne množstvo sacharidov, takže po nich nepriberiete a navyše Vám pomáhajú chudnúť.

3. Nezdravé obedy

Tiež sa Vám občas stane, že je čas obeda av okolitých reštauráciách majú len jedlá, ktoré sa Vám nehodia do redukčného jedálnička? Aj táto situácia má svoje zdravé riešenie v podobe našej skvelej diétnej polievky. Táto zdravá náhrada jedla s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny Vás dokonale zahreje a zasýti. A najlepšie na tom je, že si ju môžete pripraviť ľahko behom chvíľky a vypiť zo svojho obľúbeného hrnčeka.

4. Pizza

Táto talianska špecialita je vraj pre všetky diéty tabu. Naša chrumkavá keto pizza je zdravá, nízkokalorická a plná proteínov. A to je skvelá správa pre všetkých jej milovníkov, ktorí si chcú pochutnať a zároveň zostať verní svojej keto diéte. Tento rýchly obed alebo večeru s vôňou Talianska si pripravíte za pár minút pekne v pohodlí domova vo svojej kuchyni. Navyše si ju môžete ozdobiť svojimi obľúbenými potravinami povolenými počas keto diéty.

5. Zákusky a koláče

Snáď každý si občas rád pochutí na dezerte a koláčoch alebo inom sladkom pečive, to ale obsahuje množstvo cukru. Čo tak ho nahradiť diétnou nízkokalorickou alternatívou, ktorú si upečiete za chvíľu v mikrovlnnej rúre doma alebo pokojne aj v práci. Skúste náš obľúbený lahodný Chia muffin bez pridaného cukru, ktorý obsahuje kúsky čokolády pre ešte lepší pôžitok zo sladkej diéty.

6. Limonády

Sú plné zbytočných kalórií a ich energetická hodnota je vysoká, takže po nich idú kilá ľahko hore. Keď Vás prepadne smäd, vymeňte malinovky je za vodu s citrónom alebo zelený čaj. Tiež môžete vyskúšať niektoré z čajov na chudnutie. Ráno odporúčame kombináciu zeleného čaju Sencha, koreňa púpavy, feniklu, zázvoru a šípku, ktorá Vám dodá energiu a naštartuje trávenie. Na večer potom naopak ukľudňujúci čaj s medovkou a harmančekom pre ľahké zaspávanie.

7. Káva s cukrom

Ak máte každodennú kávu s cukrom ako svoj pravidelný rituál, nahraďte svoju bežnú šálku naším cappuccinom a zamilujte si ju už od prvého dúšku. Vychutnajte si jeho lahodnú chuť a užite si povzbudzujúce účinky, pretože káva robí deň.

8. Chipsy

Toto hriešne chrumkanie môže dať našej postave pekne zabrať, nehovoriac o tom, že sa vďaka nim tiež tvorí celulitída. Ide to aj inak – zdravo, na našich proteínových chrumkách si môžete pochutnať v pokoji as pocitom, že budete stále chudnúť. Môžete si ich vziať ako desiatu do práce, na cesty alebo ako zdravé občerstvenie na párty k priateľom.

9. Sladkosti

Ak Vás čas od času naháňa maškrtná dajte si zdravú diétnu sladkosť, ktorá Vám nielen zachutí, ale aj dodá energiu a zároveň zasýti. To dokážu naše obľúbené diétne tyčinky s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Zmestia sa do každej kabelky a poslúžia ako rýchle zdravé jedlo aj pri diéte.

10. Cukor

Pokiaľ si čas od času radi osladíte život, siahnite radšej po nízkokalorickom sladidle, po ktorom nepriberiete. Môžete ho pridať do čaju a kávy, domácich limonád, smoothie, kaší a cereálií, jogurtu, tvarohu alebo ho použite ako zdravú alternatívu cukru pri pečení. Nízkokalorické sladidlo využijete počas keto diéty aj pri dodržiavaní zdravého životného štýlu.

Uvidíte, že akonáhle nahradíte nezdravé potraviny ich diétnymi variantmi, začnete chudnúť účinne a zdravo.

V ďalšom pokračovaní nášho Novoročného magazínu Vám poradíme 5 ďalších krokov, ktoré Vám pomôžu dostať sa k svojej vysnívanej postave.

-17%

Diétny balíček na týždeň

65 

(4 recenzie zákazníkov)
-23%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 2 týždne

119 

(7 recenzií zákazníkov)
-29%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 4 týždne

215 

(9 recenzií zákazníkov)
-34%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 8 týždňov

379 

(7 recenzií zákazníkov)
cogmagnifiermenu