› 
Blog   ›   Detox   ›   Najlepšie superpotraviny pre jarný detox

Najlepšie superpotraviny pre jarný detox

Filter

Dnes sme si pre Vás pripravili článok, v ktorom nájdete 7 najlepších superpotravín, vďaka ktorým bude Vaše jarné chudnutie a detoxikácia efektívnejšia.

Ako funguje očista organizmu a prečo je pre nás taká dôležitá?

Tajomstvo detoxikácie spočíva predovšetkým v obmedzení toxínov - pre telo škodlivých látok. Telo má svoj vlastný systém na detoxikáciu – predovšetkým pečeň, tráviaci systém a obličky. Preto je dobré podporiť funkciu týchto našich veľmi dôležitých orgánov.

Správna funkcia pečene je nevyhnutná pre tvorbu žlče, tá pomáha nášmu telu tráviť tuky, a je teda veľmi dôležitá pre naše zdravie. Pečeň detoxikuje krv a filtruje z tela škodlivé a nežiaduce látky a tiež sa významne podieľajú na metabolizme cukrov. Preto im treba odľahčiť a znížiť množstvo cukrov prijímaných v strave.

Poznáme skvelé superpotraviny, ktoré je dôležité zaradiť do svojho jedálnička a prispieť tak k lepšiemu fungovaniu očistných a metabolických procesov v našom tele.

Ktoré potraviny sú to a ako pomáhajú? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

 

Chia semienka 

Podporujú detoxikáciu, obsahujú vápnik, potrebné vitamíny a hlavne vlákninu, tá spolu s vodou napučí a zaženie tak pocit hladu. Naše diétne jedlá Chia Shake tieto zázračné semienka obsahujú a vďaka nízkemu obsahu sacharidov pomáhajú znižovať zaťažovanie pečene. Navyše sú navrhnuté pre ľahké a rýchle chudnutie bez hladu a cvičenia.

Zázvor 

Podporuje trávenie a tiež prispieva cirkulácii krvi, lymfy a tekutín, vďaka čomu pomáha zvyšovať odplavovanie toxínu z tela. Vo väčšom množstve ale môže dráždiť žalúdok, preto je treba nakladať s ním opatrne. Do jedla môžete zázvor pridať vo forme prášku alebo ho doň trochu nastrúhať, pustí tak viac šťavy a dodá pokrmu skvelú chuť.

Pestrec mariánsky

Čistí a regeneruje pečeň, okrem toho podporuje tvorbu žlče a pozitívne ovplyvňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Citrón a grep

Obsahujú vitamín C, ktorý je skvelým antioxidantom, ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi a pomáha k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Preto je dobré tieto citrusové plody zaradiť do jedálnička nielen na očistu organizmu, ale aj na jarné chudnutie.

Zelený čaj

Dodáva telu množstvo antioxidantov, vitamínov a minerálov. Často je využívaný ako efektívny pomocník pri zhadzovaní prebytočných kilogramov. Dokáže tiež efektívne zrýchliť metabolizmus, navyše dodá telu energiu.

Koreň púpavy

Púpava je veľmi prospešná pre správnu funkciu pečene. Pomáha metabolizovať tuk, ktorý sa môže v pečeni hromadiť pri nevhodnom stravovaní. Navyše pôsobí močopudne, a prispieva tak k očiste obličiek.

Rôzne korenia

Ako je napr. fenikel podporí správnu funkciu Vášho tráviaceho systému. Škorica je tiež silným antioxidantom, zlepšuje činnosť mozgu, posilňuje imunitu a podporuje chudnutie, alebo mäta pieporná, ktorá zároveň odbúrava stres a pomáha proti bolestiam hlavy.

Účinnú kombináciu zeleného čaju, koreňa púpavy, škorice, feniklu a zázvoru nájdete v našom TEATOXE dennom čaji na chudnutie, ktorý podporuje detox organizmu a pomáha telu spaľovať tuky.

Ovocné a zeleninové šťavy

Existujú desiatky receptov na detoxikačné šťavy, sú to rôzne kombinácie ovocia a zeleniny, ktoré podporia detoxikačný proces. Patrí sem napríklad fresh z červenej repy, jablka a mrkvy. Repa je ďalším významným antioxidantom, podporuje činnosť pečene a obličiek.

Zelenina a ovocie sa dajú použiť aj na výrobu zdravých a lahodných detoxikačných smoothie. Opäť existuje mnoho rôznych variantov a receptov. Aké to sú a ako pôsobia na náš organizmus? To Vám prezradíme zase nabudúce.

-11%

TEATOX – Denný čaj na chudnutie

10,90 

-19%
Doprava zadarmo

Koktejlový balíček

129 

(9 recenzií zákazníkov)
-29%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 4 týždne

215 

(9 recenzií zákazníkov)
-34%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 8 týždňov

379 

(7 recenzií zákazníkov)
cogmagnifiermenucross-circle