› 
Blog   ›   Články   ›   Novoročné chudnutie 2: Ako sa po Vianociach dostať zase do formy?

Novoročné chudnutie 2: Ako sa po Vianociach dostať zase do formy?

Filter

Vitajte v ďalšom diele seriálu venovanom špeciálne téme novoročného chudnutia. Lámete si hlavu, ako sa po Vianociach dostať späť do formy? Nedopustite, aby vás aj tento rok lenivosť a výhovorky dostali. Tentokrát to totiž zvládnete! Nový rok je tou najlepšou príležitosťou stanoviť si jasné predsavzatia, pustiť sa do nich a splniť si svoje priania. Ste pripravení získať nové, zdravšie, štíhlejšie telo?



Ako sa po Vianociach dostať do formy?

Priznajme si to, Vianoce sú ospravedlnením pre naše excesy. Príliš jeme, príliš pijeme, príliš sedíme. Akonáhle ale závoj sviatočnej pohody pominie, dostaví sa realita. V zrkadle vidíme, aké dôsledky malo hodovanie na obvod nášho pása a v hlave nám tak vyvstane myšlienka, že by sme so sebou mali niečo začať robiť. A to je práve ten správny čas na to, aby ste urobili záväzné rozhodnutie a začali s diétou.

Teraz sa musíte psychicky aj fyzicky pripraviť na to, že vo svojom živote urobíte zmeny.

Obšírne predsavzatia typu „schudnem“ sú síce skvelé, ale nedávajú vám konkrétne kroky k tomu, čo robiť. Dajte si radšej záväzok konkrétnejšieho typu: "budem si pripravovať zdravé chutné jedlá", alebo "budem 4 týždne dodržiavať keto diétu".

Pre dlhodobý úspech je tiež kľúčové, aby ste to, čo robíte, nerobili s odporom, ale z vlastného presvedčenia. Tým dosiahnete skutočné veľké výsledky.

Sústreďte sa na priebeh

Obvykle si stanovujeme ciele určitým spôsobom, napr.: "schudnem 10kg". Je samozrejme dôležité si svoj cieľ presne definovať. Tam to ale ešte len začína. Následne sa pozrite viac do hĺbky a určite si, čo je potrebné pre splnenie tohto konkrétneho cieľa urobiť. Osvedčenou stratégiou je dať si SMART cieľ (specific, measurable, achievable, realistic and time-bound, teda konkrétny, merateľný, dosiahnuteľný, realistický a časovo vymedzený).

  • Naplánujte si, čo budete jesť a ako budete alebo nebudete cvičiť.
  • Pretože chudnutie ide lepšie vo dvojici, nájdite si parťáka, s ktorým do toho pôjdete spoločne.

Premeňte sa na gurmána

Takže, ako sa po Vianociach dostať do formy? Budete sa musieť naučiť krotiť svoje chute. Neznamená to ale nedopriať si svoje obľúbené jedlá, to vôbec nie. Zvyšný zemiakový šalát zjedzte s chuťou a podobne si vychutnajte aj každý zvyšný kúsok vianočných cukroviniek. Premeňte sa na naozajstného gurmána – tí ochutnajú všetko, ale v malom množstve, zato si to poriadne vychutnajú. Akonáhle budete pripravení, zásobte sa zdravými diétnymi jedlami a začnite naplno chudnúť. Aj tak ale aj naďalej jedzte pomaly a jedlo si vychutnávajte, v pokoji a bez zhonu.

[gap]

[ux_products type="row" columns__sm="2" columns__md="2" show_cat="0" show_add_to_cart="0" show_quick_view="0" equalize_box="true" ids="121746,121859,121863,121866"]

[row]

[col span__sm="12" align="center"]

[button text="Všetky produkty" link="https://chiashake.sk/obchod/"]

[/col]

[/row]

cogmagnifiermenucross-circle