› 
Blog   ›   Chudnutie   ›   Ako prežiť grilovanie s keto diétou

Ako prežiť grilovanie s keto diétou

Filter

Grilovanie je neodmysliteľnou súčasťou letnej sezóny. Kto by tiež dokázal odolať vôni grilovaných lahôdok. Či už plánujete usporiadať vlastnú grilovačku, alebo Vás na ňu pozvali priatelia, poradíme Vám, po ktorom jedle siahnuť a čo radšej vynechať, aby ste mohli ďalej chudnúť, a pritom si užili grilovanie bez výčitiek.

Mäso a ryby

Vyvarujte sa údeninám a priemyselne spracovanému mäsu. To má totiž k zdravému jedlu ďaleko. Najmä párky a klobásy totiž obsahujú množstvo soli a hlavne lepok, ktoré nie sú pre naše telo ideálnou voľbou.

Preto si dajte radšej kvalitné mäso, najmä červené, hydinové, ryby a morské plody, majú všeobecne nízky obsah sacharidov, čo je zásadné pre udržanie stavu ketózy v tele. Ketóza je stav, pri ktorom telo spaľuje tuky ako hlavný zdroj energie namiesto sacharidov, tým pádom idú kilá dole. Pre naše telo je mäso bohatým zdrojom rôznych živín, ako sú vitamíny B, železo, zinok a selén. Tieto živiny sú dôležité pre optimálne fungovanie tela a metabolizmu.

Syry

Ste milovník syrov? Potom si ich môžete s radosťou dopriať aj na grile – obvykle totiž obsahujú dostatočné množstvo zdravých tukov a bielkovín, čo sú dva kľúčové prvky keto stravy.

Niektoré druhy syrov sú lepšou voľbou na keto diéte ako iné. Tie s vyšším obsahom tukov a nižším obsahom sacharidov sú obvykle vhodnejšie. Napríklad plátok cheddaru, grilovaný syr halloumi alebo mozzarella sú populárne voľby. Myslite na to, že grilované syry môžu byť energeticky náročnejšou potravinou, preto dbajte na to, aby ste si udržovali vhodné porcie, aby Vaša strava zostala v súlade s cieľmi keto diéty.

Prílohy

Veľké množstvo sacharidov na nás číha vo väčšine príloh. Namiesto zemiakov, batátov a klasického pečiva vyskúšajte nízkosacharidovú alternatívu. Za nás je určite skvelou voľbou proteínový chlieb s vlákninou na lepšie trávenie, ktorý je úplne bez lepku. Obsahuje rôzne druhy úžasných semienok na zlepšenie Vášho zdravia: chia semienka sú zdrojom omega 3 mastných kyselín pre zdravú funkciu mozgu a vďaka vláknine Vám dodajú pocit sýtosti. Ľanové semienka zlepšujú trávenie a tekvicové semienka sú bohatým zdrojom bielkovín. Navyše s čerstvo upečeným domácim chlebom urobíte dojem a blysnete sa pred známymi.

Zelenina

Tento zdroj telu prospešných látok, ako sú vitamíny, minerály a vláknina, je tiež užitočnou alternatívou príloh počas grilovania. Môžete si ju vychutnať ako v teplej, tak studenej forme. Grilované papriky, šampiňóny alebo baklažán pokvapkaný olivovým olejom, sypaný čerstvým syrom sú pre nás grilovanou keto pochúťkou číslo jedna. Letný šalát zase skvele osvieži v horúcich letných dňoch.

Po akej zelenine siahnuť, s ktorou opatrne a ktorú radšej úplne vynechať?

Áno

Špenát, špargľa, brokolica, stopkový zeler, karfiol, listové šaláty, kapusta, uhorky, reďkovky, cukety a kel

V malom množstve

Paprika, avokádo, olivy, huby, paradajky, baklažán, zeler,

Nie

Zemiaky, mrkva, repa, tekvica, hrášok, konzervovaná zelenina

Nápoje

Pozor na sladené nápoje, obsahujú veľké množstvo cukrov, namiesto limonád si dajte osviežujúcu citronádu s mätou a ľadom bez cukru. Alebo potešte seba aj svojich známych a vykúzlite osviežujúci letný melónový fresh. Stačí zmiešať jednu odmerku keto BCAA s vodou, dužinou melónu, rozmixovať a nápoj, ktorý Vás nabije energiou a skvele chutí, je na svete. Navyše obsahuje vitamín B5, ten pomáha telu tvoriť energiu a vitamín B6, ktorý prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania, a teda pomáha udržať si dobrú psychickú pohodu, ktorá je na grilovanie povinná. 🙂

A ešte jedna rada - dajte pozor na prejedanie. S tým Vám môže pomôcť náš hunger blocker, Obsahuje Glukomannan (Konjac) rozpustnú vlákninu, ktorá s vodou niekoľkonásobne zväčší svoj objem a dodá pocit sýtosti.

Grilovanie je nielen o jedle, ale aj o spoločnosti, radosti a letných zážitkoch. Preto dúfame, že Vám naše rady budú užitočné a užijete si svoje keto grilovanie naplno. Prajeme vám dobrú chuť.

-12%
Novinka

Proteínový chlieb

21,90 

-13%

Keto BCAA 300g (30 porcií)

17,90 

-15%

Hunger Blocker Glukomannan

13,90 

-12%

Diétny koktejl

19,90 

(100 recenzií zákazníkov)
cogmagnifiermenu