› 
Blog   ›   Detox   ›   Výhody jarného detoxu: Prečo by ste mali v tejto sezóne zvážiť detoxikáciu

Výhody jarného detoxu: Prečo by ste mali v tejto sezóne zvážiť detoxikáciu

Filter

Prichádza jar – krásne obdobie, kedy sa všetko prebúdza. Po zime plnej pre telo nevhodných jedál, sa v ňom môžu nahromadiť škodlivé látky – toxíny a tuky. A ako sa hovorí, naše telo je náš chrám, preto je dobré sa týchto látok zbaviť detoxikáciou organizmu. S ňou ide navyše ruka v ruke chudnutie, vďaka ktorému budete Vaše telo lepšie pripravené na letnú plavkovú sezónu.

Prečo je práve jar ideálnym časom pre detox?

  • Jedným z najdôležitejších dôvodov sú práve toxíny nahromadené v tele po zimnom období hodovania.
  • Významnou výhodou detoxikácie organizmu je jeho pozitívny vplyv na chudnutie. Jar je teda ideálnym časom na detox a chudnutie.
  • Detox pomáha zlepšiť trávenie, podporiť metabolizmus a posilniť imunitný systém.
  • Môže tiež pomôcť znížiť zápaly v tele, zlepšiť zdravie pokožky a zvýšiť hladinu energie.
  • Vďaka detoxu si taktiež môžete vytvoriť zdravé návyky a pozitívne sa naladiť na zvyšok roka.
  • Príroda sa prebúdza a vytvára nám tým zdroj bylín, ktoré sú vhodné na detoxikáciu. Jedným z nich je napríklad žihľava, ktorá pomáha čistiť organizmus.
  • Jar je obdobie nových začiatkov, tak prečo nezískať skvelý pocit z toho, že robíte niečo pre seba.

Naše telo má pre očistenie svoj vlastný systém, patrí doň pečeň, obličky a tráviaci systém, a preto si vo väčšine prípadov dokáže so škodlivými látkami poradiť samo. Pokiaľ ale do tela prijímame veľké množstvo toxínov, sú tieto orgány zaťažované. a to má negatívny vplyv na naše zdravie. Preto môžeme nášmu telu pomôcť cielenou a vedomou detoxikáciou.

Aký typ detoxikácie zvoliť?

Na výber je mnoho rôznych typov detoxikácií, vrátane očistných štiav, detoxikácií z celých potravín a eliminačných diét, takže si môžete nájsť takú, ktorá vám bude najlepšie vyhovovať. Základom správneho detoxu je obmedzenie telu škodlivých látok:

  • Obmedzenie príjmu cukrov (sladkostí, sladených nápojov a potravín s vysokým obsahom cukrov) a priemyselne spracovaných potravín. Tie zaťažujú naše telo, obsahujú prázdne kalórie. Preto voľte kvalitné a výživné potraviny.
  • Ak chcete počas detoxu viac schudnúť, obmedzte jedlá obsahujúce sacharidy a nahraďte ich diétnymi jedlami s obsahom bielkovín a kvalitných tukov, ako sú napríklad diétne koktejly a diétne jedlá  Chia Shake.
  • Vynechanie cigariet a alkoholu. Alkohol je z časti metabolizovaný v pečeni, ktorá je ním zbytočne preťažovaná. 

Ako sme už spomínali, Vaše telo je chrám, treba sa oň starať a udržiavať ho zdravé. Preto je veľmi dôležité uvedomiť si, že detoxikácia organizmu by pre neho nemala byť veľkým šokom.

Nemusí byť ani extrémna a zložitá. Pre začiatok je teda skvelé vyradiť zo svojho života vyššie uvedené škodlivé látky.

Ako podporiť jarnú očistu?

  • Pri detoxikácii je dôležité uprednostňovať potraviny bohaté na živiny, hydratáciu a postupy starostlivosti o seba, ako je meditácia a cvičenie, ako je napríklad joga, ktorá podporí Vaše telo počas celého procesu.
  • Napríklad ranným pitím teplej vody s citrónom a medom nalačno, ktorá pomáha prečistiť črevá. Voda by nemala mať viac ako 40 °C, aby sa nepokazila kvalita medu.
  • Ďalším užitočným pomocníkom pri detoxe sú detoxikačné čaje, ako je TEATOX čaj na chudnutie – obsahuje koreň púpavy, ktorý pomáha pečeni odbúravať z tela odpadové látky. 

Pokiaľ chcete získať viac informácií o jarnom chudnutí a zistiť, ako správne detoxikovať Vaše telo, sledujte naše sociálne siete a prihláste sa k odberu newslettera.

-11%

TEATOX – Večerný čaj na chudnutie

10,90 

-19%
Doprava zadarmo

Koktejlový balíček

129 

(9 recenzií zákazníkov)
-29%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 4 týždne

215 

(9 recenzií zákazníkov)
-34%
Doprava zadarmo

Diétny balíček na 8 týždňov

379 

(7 recenzií zákazníkov)
cogmagnifiermenucross-circle