› 
Blog   ›   Chudnutie   ›   Novoročné chudnutie 9: Čo ďalej?

Novoročné chudnutie 9: Čo ďalej?

Filter

Posledný článok na tému novoročného chudnutia vám osvetlí, čo robiť po skončení diéty. Obzrite sa za svojimi prvými týždňami chudnutia a zhodnoťte svoje doterajšie výsledky. Darilo sa vám? Pokiaľ nie, teraz je ten správny čas urobiť zmeny. Ako bonus vám nakoniec prezradíme 6 spôsobov, ako si udržať motiváciu aj naďalej a na záver aj malý trik, ako jesť viac a pritom nezačať priberať.

Ako zhodnotiť doterajšie výsledky a urobiť prípadné zmeny?

Nezabúdajte, že priebežné hodnotenie je dôležitou súčasťou chudnutia.

  • Vypočítajte si svoje BMI a porovnajte ho so svojim počiatočným BMI. Ste už v kategórii zdravej, ideálnej hmotnosti?
  • Zmerajte sa. Porovnávať svoje miery je presnejšie, než porovnávať iba BMI. Už ste si namerali menej centimetrov v páse?
  • Zvážte sa. Stará dobrá váha vám dá jasne najavo, či ste schudli, alebo nie.
  • Svoj progres môžete merať aj pomocou najrôznejších fitness aplikácií na vašom mobile.
  • Posúďte, ako vám sedí oblečenie.

A aké sú vaše doterajšie výsledky? Ak ste spokojní - výborne! Môžete sa posunúť k ďalšiemu kroku diéty. Pokiaľ nie, zamyslite sa nad tým, kde robíte chyby a čo ešte môžete zlepšiť. Poučte sa ako z toho, čo sa vám darilo, tak z toho, čo sa vám príliš nedarilo a urobte prípadné zmeny a posuny, aby ste sa k svojmu cieľu priblížili viac.

Ako prejsť z 1. do 2. a následne 3. kroku keto diéty?

Pokiaľ držíte keto diétu Chia Shake a máte za sebou radikálny úbytok na váhe vďaka 1. kroku diéty, je načase prejsť ku kroku druhému. Jedzte 3x denne diétne výrobky Chia Shake a 2x denne nízkosacharidové jedlo, napríklad mäso/rybu/vajcia so zeleninou a doplňte jedálniček zdravými tukmi. Tretí krok diéty nakoniec môžete držať dlhodobo. Zaraďte do jedálnička ovocie a menšie množstvo zdravých obilnín a strukovín. Urobte si z prípravy jedla radosť. Vďaka týmto nadväzujúcim krokom sa nemusíte báť jo-jo efektu.

Ako si udržať motiváciu pre chudnutie

Nie každý deň sa cítime motivovaní. Dôležitou súčasťou procesu chudnutia je preto znovu nachádzanie vnútornej motivácie. Aby to pre vás bolo jednoduchšie, využite nasledujúcich 6 tipov:

  1. Svoju cestu za chudnutím a zdravým životným štýlom si užívajte. Pokiaľ nebudete spokojní, existuje väčšia šanca, že s novým, zdravším životným štýlom skoncujete.
  2. Zlyhanie neznamená koniec. Buďte k sebe vľúdni, učte sa zo svojich chýb.
  3. Obklopte sa ľuďmi, ktorí vás vo vašom snažení podporujú.
  4. Dbajte na vytrvalosť, nie na dokonalosť.
  5. Odmeňujte sa zdravo. Aj za malé úspechy.
  6. Pozerajte sa na viac, než len na číslo na váhe. Hodnoťte svoje úspechy aj podľa toho, ako vám sedí oblečenie a ako sa sami cítite.

Ako si užiť veľké porcie chutného jedla? Stavte na potraviny bohaté na živiny a chudobné na kalórie

Jedlo pripravujte zo surovín, ktoré nemajú veľa kalórií, za to ale prekypujú dôležitými živinami. Také sú zelenina, ovocie, strukoviny a obilniny. Vašimi najlepšími spoločníkmi pri ďalšom, pozvoľnejšom chudnutí a následnom udržiavaní si hmotnosti budú teda polievky, zeleninové aj ovocné šaláty, strukovinové zmesi a pod. K nim pridajte zdroje bielkovín, teda hydinové mäso, ryby, vajcia, tofu a jedlá od Chia Shake. Tým, že budete jesť zdravé jedlá, budete mať pocit, že jete veľa, ale napriek tomu nebudete priberať.

[gap]

[ux_products type="row" columns__sm="2" columns__md="2" equalize_box="true" ids="121746,121859,121863,121866"]

[row]

[col span__sm="12" align="center"]

[button text="Všetky produkty" letter_case="lowercase" size="large" radius="99" link="https://chiashake.sk/obchod/"]

[/col]

[/row]

cogmagnifiermenucross-circle