› 
Blog   ›   Chudnutie   ›   Novoročné chudnutie 8: Zodpovieme časté otázky o chudnutí

Novoročné chudnutie 8: Zodpovieme časté otázky o chudnutí

Filter

Od prvého januára už pár dní ubehlo a vy stále tápete, ako na to chudnutie vlastne ísť? Aby ste mohli chudnúť úspešne, je dobré vedieť, čo robiť a nerobiť. Vyhnete sa chybám, ktoré by vaše úsilie zbytočne zmarili, zistíte, či chudnúť rýchlo alebo pomaly aj ako vlastne fungujú výrobky Chia Shake.

1. Ako schudnem v krátkom časovom úseku?

Chudnutie sa všeobecne nedá len tak odbiť za jeden deň. Ide o komplexný proces súvisiaci aj so zmenou životného štýlu a neoplatí sa príliš "tlačiť na pílu". Čím viac kilogramov chcete schudnúť, tým dlhší čas budete musieť venovať chudnutiu. Vhodné je chudnúť pomalšie, ale iste a stabilne. Realisticky je možné chudnúť tempom 0,5 – 1,5 kg za týždeň. Pokiaľ si ale prajete schudnúť veľmi rýchlo, napríklad na svadbu či dovolenku, riešením je keto diéta. Tá vaše telo totiž dostane do stavu ketózy, kedy sú tuky spaľované veľmi rýchlo, priemerne až 2 kg za týždeň.

2. Záleží na kalóriách?

Chudnutie je vo svojej podstate jednoduché: musíte vydať viac energie, než koľko jej v jedle a pití prijmete. Takže áno, na kalóriách záleží. Nemusíte ich ale priamo počítať, keď nechcete. Môžete si namiesto toho vybrať niektorú z diét, vďaka ktorej kalorický príjem automaticky znížite vďaka pravidlám, ktoré diéta má. Nemusíte sa tak stresovať zapisovaním každého sústa a namiesto toho len budete nosiť v hlave pár pravidiel a chudnutie už pôjde samo! Vyberte si jednu z našich odporúčaných diét pre rýchle a spoľahlivé chudnutie: https://chiashake.cz/diety/

3. Na čo sú dobré bielkoviny?

Prečo sa toľko pýšime tým, že výrobky Chia Shake obsahujú veľké množstvo bielkovín? Pretože bielkoviny sú pre naše telo nielen nevyhnutné, ale aj nám pomáhajú chudnúť. Podieľa sa na stavbe a obnove tkanív, tvorbe hormónov a červených krviniek aj na imunite. Je v nich skrytých menej kalórií, než v tukoch a menej sa ukladajú do tukových zásob ako sacharidy. Majú výbornú sýtiacu schopnosť a odďaľujú hlad. Udržujú vaše vlasy, nechty a pokožku zdravé a krásne. Dostatok bielkovín je teda žiaduci ako pre chudnutie, tak pre krásu a dobré zdravie.

4. Môžem jesť tuky?

Po dlhú dobu boli tuky pri chudnutí zatracované. To preto, že oproti bielkovinám a sacharidom obsahujú viac ako dvojnásobok kalórií. Dnes už ale vieme, že tuky sú pre naše zdravie a dokonca aj pre chudnutie nevyhnutné. Rozhodne teda nie je dobre sa im vyhýbať, len treba si strážiť ich prijímané množstvo. Vyberajte zo zdravých tukov obsiahnutých v orechoch, semienkach, tučných rybách, kvalitných mliečnych výrobkoch a za studena lisovaných olejoch. Dokonca je možné aj rýchlo schudnúť, keď budú tuky tvoriť väčšinu vášho jedálnička! Neveríte? Minimalizujte sacharidy a vaše telo sa dostane do stavu ketózy, kedy spaľuje tuky na energiu. Viac o keto diéte sa dozviete TU.

5. Môžem jesť sacharidy?

Môžete si vybrať jednu z dvoch ciest: buď pri diéte sacharidy obmedzíte, alebo nie. Schudnúť sa dá tak aj tak. Pokiaľ sa rozhodnete sacharidy v jedálničku ponechať, dávajte si veľký pozor na to, aké zvolíte. Jedzte menej výrobkov z bielej múky (biele pečivo, sladké pečivo, cestoviny, knedle atď.) a naopak jedzte viac celozrnných výrobkov, ovocia, zeleniny, zemiakov, ryže, pohánky, strukovín a pod. Pridajte tiež pohyb, vďaka sacharidom vo vašej strave naň budete mať dostatok energie. Pokiaľ sa vydáte cestou nízkosacharidovej alebo dokonca keto diéty, potom sacharidy obmedzte či vynechajte úplne. Vaše telo tak bude efektívnejšie spaľovať tuky, pretože ich bude využívať na tvorbu energie.

6. Ako fungujú Chia Shake koktejly a produkty?

Chia Shake je kompletné výživné jedlo, ktoré obsahuje všetko, čo vaše telo potrebuje pre efektívne chudnutie alebo zdravý životný štýl. Naše produkty sú nízkosacharidové, obsahujú zvýšený podiel bielkovín a taktiež široké spektrum vitamínov a minerálov. Ich zloženie je špeciálne zostavené tak, aby vášmu telu pomohlo so spaľovaním tukov, doplnilo dôležité makro aj mikroživiny a zasýtilo vás, aby pre vás bolo chudnutie čo najpohodovejšie. Jedlá môžete jesť 5x denne v rámci diéty Chia Shake pre rýchle chudnutie, alebo nahradiť dve jedlá denne koktejly Chia Shake a chudnúť pomaly, ale stabilne. Produkty Chia Shake sú pre diétu veľmi účinné.

 

 

  • Na keto diétu sme odborníci! Pomohli sme schudnúť už desiatkam tisícom spokojných zákazníkov. Vyskúšajte napríklad koktail s MCT olejom z kokosu, ktorý vás rýchlo dostane do ketózy a napomôže rýchlejšiemu spaľovaniu tukov.

[ux_products type="row" columns__sm="2" columns__md="2" equalize_box="true" ids="121746,121859,121863,121866"]

[row]

[col span__sm="12" align="center"]

[button text="Všetky produkty" letter_case="lowercase" size="large" radius="99" link="https://chiashake.sk/obchod/"]

[/col]

[/row]

cogmagnifiermenucross-circle