› 
Blog   ›   Chudnutie   ›   Novoročné chudnutie 7: Problematické partie

Novoročné chudnutie 7: Problematické partie

Filter

Ako schudnúť problematické partie? Ako schudnúť brucho? Ako schudnúť stehná? Ako schudnúť paže? Je možné schudnúť len na jednej partii tela? To všetko sú otázky, ktorými si láme hlavu kopa z nás.

Existuje niekoľko typov postavy, od ktorých sa odvíja aj to, ktoré časti tela sú pre daného jedinca tými problematickými partiami. Najčastejšie je to byť bruško, stehná a zadok, alebo paže.



Je možné schudnúť len na jednej partii tela?

Typ postavy je daný geneticky. Spravidla sa rozlišujú dva typy postáv: typ jablko, ktorý ukladá tuk v hornej polovici tela, a typ hruška, ktorá naopak ukladá tuk v dolnej polovici tela. Jablko teda máva problémy s ukladaním tuku na brušku a v páse, hruška zase na stehnách a zadku.

Ľudské telo bohužiaľ nepracuje tak, že by spotrebovávalo tuk iba z jednej partie, ani keď sa snažíme danú partiu cielene zoštíhliť. Organizmus si berie tuk zo všetkých miest, kde je práve k dostaniu. Zlou správou je, že u mnohých ľudí budú problematické partie dokonca tými poslednými, ktoré sa vám podarí schudnúť. Dobrou správou ale je, že aj problematické partie sa dajú zoštíhliť.

Nevešajte ale hlavu. So svojimi problematickými partiami rozhodne zatočiť môžete! Dajte sa do celkového chudnutia a vytrvajte. Aby vám to šlo lepšie, v nasledujúcich odsekoch prinášame cielené rady na chudnutie brucha, stehien a paží.

Problematické partie 1: Ako schudnúť brucho?

Viscerálny tuk, teda ten, ktorý obaľuje orgány v oblasti brucha, je pre nás oveľa škodlivejší ako tuk podkožný. Odbúrať ho je teda nielen v záujme toho, ako vyzeráte, ale aj v záujme vášho dobrého zdravia. Brucho navyše netrápi len ženy, ale často aj mužov. Aj tí by sa preto v rámci svojho zdravia i dobrého pocitu mali zamerať na to, aby tuk v oblasti brucha postupne čo najviac odbúrali.

Takže - ako schudnúť brucho?

  1. Obmedzte konzumáciu cukru. Jeho prebytok sa uloží ako tuk v pečeni a dutine brušnej.
  2. Pridajte bielkoviny. Znižujú apetít a zvyšujú spaľovanie kalórií. Ľudia, ktorí jedia veľa bielkovín, majú nižšie percento tuku v brušnej dutine. (Koktejly a ďalšie jedlá od Chia Shake sú tým najlepším a najľahším spôsobom, ako denne prijať viac bielkovín!)
  3. Pridajte aeróbnu aktivitu: chôdzu, beh, bicykel, plávanie, skupinové cvičenia a pod.
  4. Môžete zvoliť nízkosacharidové stravovanie, teda low carb diétu. Obmedzenie sacharidov, zvýšenie konzumácie bielkovín a pravidelnosť stravy je veľmi účinný spôsob, ako schudnúť. Zníži sa pritom vaša chuť do jedla, optimalizuje sa vaše zdravie a spáli telesný tuk.

Problematické partie 2: Ako schudnúť stehná?

Po prvé sa dostaňte do kalorického deficitu, teda mierne obmedzte počet kalórií, ktoré prijímate zo stravy, a naopak pridajte trochu pohybu. Dbajte na pestrý jedálniček bohatý na bielkoviny a vlákninu. (Presne také sú jedlá Chia Shake, zaraďte ich teda do svojho jedálnička. Môžete napríklad každú desiatu nahradiť kokteilom alebo pudingom.)

K nemu pridajte 30 minút telesnej aktivity päťkrát týždenne, pri ktorej dôjde k celkovému spaľovaniu tukov a pri tom aj formovaniu nôh. Venujte sa svižnej chôdzi, behu, jazde na bicykli, plávaniu či prechádzkam v prírode. (Tyčinky Chia Shake sú ideálnou desiatou na váš turistický výlet). K tomu pridajte niekoľko lekcií posilňovania (cviky vykonávajte s malou či stredne ťažkou záťažou av sériách s viacerými opakovaniami), v ktorých potrénujete svaly na nohách. A v neposlednom rade buďte trpezliví, vytrvajte v tomto režime dlhší čas a uvidíte, ako vaše stehná zoštíhlia!

Problematické partie 3: Ako schudnúť paže?

Ruky sú ďalšou problematickou partiou, ktorá trápi mnoho žien. Ak ich chcete zoštíhliť, budete sa v prvom rade musieť sústrediť na celkové chudnutie. K nemu si pridajte posilňovanie paží (s vlastnou váhou aj s menšími činkami.) To totiž celkovo pomôže efektívnejšie spaľovať tuky a vaše paže sa pri tom krásne vyrysujú.

Do jedálnička pridajte vlákninu, ktorá je pri chudnutí skvelým pomocníkom, a naopak vyraďte rafinované sacharidy. Na obed si môžete dať omeletu Chia Shake s veľkou porciou krájanej čerstvej zeleniny. Nezabúdajte tiež piť dostatok vody, zbaviť sa stresu a každú noc si strážte, aby ste mali dostatok kvalitného spánku, čo vám pri chudnutí pomôže.

 

[ux_products type="row" columns__sm="2" columns__md="2" equalize_box="true" ids="121746,121859,121863,121866"]

[row]

[col span__sm="12" align="center"]

[button text="Všetky produkty" letter_case="lowercase" size="large" radius="99" link="https://chiashake.sk/obchod/"]

[/col]

[/row]

cogmagnifiermenucross-circle