› 
Blog   ›   Chudnutie   ›   Novoročné chudnutie 6: Ako schudnúť, keď na to nemáte čas

Novoročné chudnutie 6: Ako schudnúť, keď na to nemáte čas

Filter

Novoročné chudnutie, ale aj chudnutie všeobecne, môže sťažovať aj neustále rozdeľovanie vášho času medzi prácu, deti, partnera, domácnosť, rodinu, priateľov atď. Vieme, že v takejto situácii nie ste sami – naopak! Nájsť si čas na všetko je problémom väčšiny dnešnej pracujúcej populácie. Preto prinášame rady, ako schudnúť aj keď ste vyťažení, nemáte čas alebo máte nepravidelný denný režim.



Problém býva v prioritách

Väčšina z nás to má podobne: síce by sme radi schudli, ale neustále sa objavujú nejaké nové úlohy, ktoré treba okamžite splniť a času na seba vám zostáva pramálo.

Za neúspechom vášho chudnutia nemusí byť vaša slabá vôľa či iné osobné nedostatky. Často vo svojich snahách zlyháme preto, že nemáme pravidelný denný režim.

Novoročné chudnutie pri nepravidelnom dennom režime

1. Urobte si jasný plán

Bez jasne stanoveného plánu sa nezaobídete. Môžete si napríklad raz týždenne rozmyslieť, čo budete variť a potom podľa toho nakúpiť suroviny. Variť môžete večer, deň vopred, aby ste na druhý deň mali svoje jedlo pripravené a nemuseli sa ním potom zaoberať, alebo aby ste neskĺzli k núdzovej kúpe nezdravých polotovarov.

2. Využite mrazničku

Odporúčame vám variť vo veľkom, pretože si z každého jedla vždy môžete jednu alebo viac porcií zamraziť a vytiahnuť ich vo chvíľach, kedy práve nemáte žiadne jedlo uvarené. Bude sa vám tiež hodiť mať v mrazničke zásoby mrazenej zeleniny, ovocia, ale aj mäsa na prípravu vhodných jedál podľa odporúčaných receptov.

3. Nevynechávajte jedlá

Odolajte pokušeniu mávnuť nad obedom rukou. Najviac energie potrebujete počas dňa, preto jej telu dodajte dostatok a to z kvalitného jedla. Pokiaľ budete jedlá vynechávať, dosiahnete tým iba to, že večer dostanete vlčí hlad a zjete všetko, čo vám príde pod ruku a vaše telo si potom všetku prebytočnú energiu uloží do tukových zásob.

Diet Omelette4. Zelenina môže byť kamarát

Mrazenie je najvhodnejší spôsob ako uchovať zeleninu plnú dôležitých zložiek a mrazená zelenina je rýchla na prípravu. Čerstvú zeleninu si zase vopred nakrájajte a uložte do vzduchotesných krabičiek tak, aby ste ju mali po ruke na prípravu šalátov, omeliet, ako prílohu, desiatu alebo na zahnanie večerného hladu.

5. Vyhliadnite si reštauráciu so zdravým menu

Reštaurácie a jedálne sú spásou pre vyťažených ľudí. Zďaleka nie všetky ale ponúkajú jedlá vhodné pri chudnutí. Pokiaľ to s novoročným chudnutím myslíte vážne, vopred si vytipujte miesta, kde sa môžete zdravo najesť. Môžu to byť šalátovne, alebo podniky, ktoré varia z čerstvých surovín. Potom si vopred prezrite ich menu a vyberte si, čo si objednáte. Predídete takto impulzívnym (a často nevhodným) rozhodnutiam.

6. Vyhnite sa kalorickým bombám

Okrem obvyklých nezdravých „kalorických bômb“ si dávajte pozor aj na potraviny, ktoré sú síce zdravé, ale zároveň obsahujú veľa kalórií. Napríklad orechy sú skvelou desiatou, pretože vďaka obsahu bielkovín a zdravých tukov zasýtia a obsahujú veľa prospešných vitamínov a minerálov, len ich nesmiete zjesť príliš, pretože obsahujú aj veľa kalórií. Štvrť šálky alebo jedna hrsť by mala byť vašou mierou. Rovnako si dajte pozor aj na avokádo či šalátové dresingy a hotové omáčky.

7. Zostávajte v pohybe!

Aj keď sa vám zdá, že na cvičenie nemáte čas, alebo pokiaľ je váš denný režim nepravidelný, vždy si urobte čas na pohyb. Pomôže vám spáliť kalórie, odbúra stres a navyše budete potom mať väčšiu chuť jesť zdravo. Zaobchádzajte s cvičením tak, ako by to bola schôdzka. Dajte si ho do kalendára a potom sa naň ako na schôdzku dostavte.

8. Pomôžte si pri novoročnom chudnutí zdravými instantnými jedlami

Keď všetko zlyhá, majte v zálohe eso. Vaše novoročné chudnutie bude mnohonásobne úspešnejšie, keď budete pripravení vždy a na čokoľvek! Vašimi vôbec najdôvernejšími spojencami sa môžu stať jedlá Chia Shake. Dbáme totiž na to, aby som ich zloženie bolo zdravé, bez pridaných chemikálií, bez lepku a naopak obohatené o všetky potrebné vitamíny, minerály a vlákninu.

Najrýchlejšie a najľahšie na prípravu sú koktejly, ktoré si v minútke vymiešate v šejkri a zdravé ľahké jedlo alebo desiata sú na svete. Vďaka nášmu špeciálnemu šejkru s odnímateľným dnom si navyše môžete dávku koktejlu vziať so sebou na cesty a jedlo si namiešať až na mieste.

Pokiaľ máte času maličko viac a po ruke panvicu, môžete si usmažiť rýchlu omeletu alebo sladké proteínové palacinky.

O raňajky sa zase postarajú naše lahodné proteínové kaše alebo chrumkavé bezlepkové müsli.

Chia Shake je tu preto, aby sme vám poskytovali rýchle zdravé jedlá, ktoré chutia a pomôžu vám k vysnívanej postave!
 

[ux_products type="row" columns__sm="2" columns__md="2" equalize_box="true" ids="121746,121859,121863,121866"]

[row]

[col span__sm="12" align="center"]

[button text="Všetky produkty" letter_case="lowercase" size="large" radius="99" link="https://chiashake.sk/obchod/"]

[/col]

[/row]

cogmagnifiermenucross-circle