› 
Blog   ›   Chudnutie   ›   Novoročné chudnutie 5: Akých chýb sa pri chudnutí vyvarovať?

Novoročné chudnutie 5: Akých chýb sa pri chudnutí vyvarovať?

Filter

Na tom, že chudnutie nie je nič ľahké, sa určite zhodneme. Aby ste si to ale nerobili ešte zložitejšie, prezradíme vám, akých chýb sa pri chudnutí vyvarovať. Často sa totiž stáva, že si myslíte, že robíte všetko správne, ale pritom sa dopúšťate zásadných chýb. Poďme sa na ne pozrieť dôkladnejšie a povedať si, čo pri chudnutí rozhodne nerobiť.



Akých chýb sa pri chudnutí vyvarovať?

1. Príliš málo plánujete

Nedostatočné plánovanie môže vykoľajiť aj toho najzapálenejšieho jedinca. Akonáhle nemáte jasne definovaný plán, ako sa zachovať v rôznych situáciách, zistíte, že z ničoho nič nemáte čas alebo energiu urobiť tú správnu voľbu. Napríklad keď cez deň z akéhokoľvek dôvodu nestíhate jesť päťkrát denne a večer vás prepadne vlčí hlad, je veľká pravdepodobnosť, že pokiaľ nebudete pripravení, dopustíte sa nezdravých rozhodnutí.

Plánujte! Jedzte zhruba každé 3 hodiny. Vopred si ujasnite, čo si ku ktorému jedlu dáte a prípadne si jedlá pripravte vopred.

Pre ľahké dodržanie diétneho režimu sú najideálnejšie jedlá Chia Shake, ktoré sú diétne, chutné, výživné a predovšetkým rýchle na prípravu. S balíčkom na chudnutie alebo s akoukoľvek kombináciou našich diétnych jedál bude plánovanie a dodržanie stanoveného diétneho režimu ľahké.

2. Máte nesprávnu motiváciu

V mnohých prípadoch ľudia nevedomky skĺzavajú k nesprávnej motivácii. Vašou motiváciou by totiž nemalo byť krátkodobé a teda prechodné schudnutie alebo nič, čo vychádza z hlavy niekoho iného. Malo b-y to byť niečo, čo vychádza z vás, niečo, čo z vášho snaženia urobí cestu (za lepšou postavou), ktorú si nakoniec budete užívať na stálo.

3. Nedodržujete pitný režim 

Voda vás počas diéty udrží na nohách. Obzvlášť počas keto diéty je úplne kľúčová. Voda zaisťuje, aby všetky fyziologické procesy v tele fungovali tak, ako majú. Pomáha odplavovať toxíny, zabraňuje únave, podporuje pocit sýtosti a odďaľuje hlad. Nezabúdajte, že každý orgán vo vašom tele vyžaduje dostatok vody na správne fungovanie.

Pite 2-3 litre nesladených tekutín denne.

4. Nejete dostatok zeleniny 

Zelenina je pre naše telo dôležitá hneď z viacerých dôvodov. Dodáva nám vlákninu, ktorá je zásadná pre zdravé trávenie a správne fungovanie čriev, ale aj vodu, vitamíny a minerálne látky. Navyše, pokiaľ svoj tanier doplníte zeleninou, budete mať pocit, že toho jete viac, budete spokojnejší a sýtejší. Ochutnali ste rôzne druhy zeleniny pripravené na pare?

5. Akých chýb sa pri chudnutí vyvarovať? Rozhodne hladovkám!

Obzvlášť pokiaľ chcete schudnúť rýchlo, odolajte pokušeniu nejesť cez deň vôbec nič. Večer vás potom totiž prepadne obrovský hlad, ktorému budete ťažko odolávať a zjete toho viac, než by ste chceli, čo by popri nulovom chudnutí viedlo k výčitkám a možno vlastne aj k úplnému koncu diéty.

6. Máte nedostatok pohybu

Veľa z nás žije sedavým spôsobom života. To má za následok spomaľovanie metabolizmu a chudnutie je potom ťažšie. Nedostatok pohybu nielen že robí chudnutie ťažším, ale nie je ani dobrý pre naše zdravie. Aspoň 30 minút denne by sme sa mali aktívne hýbať. Či už cvičiť, hrať šport alebo sa ísť aspoň prejsť.

7. Máte príliš veľa pohybu

Nič sa nemá preháňať, a to ani tie dobré veci. Pohybová aktivita síce na schudnutie značne pomáha, ale pokiaľ je ňou príliš alebo je vykonávaná nesprávne, môže priniesť viac škody ako úžitku, obzvlášť ak ste začiatočníci. Príliš dlhé a časté cvičenie môže viesť až k syndrómu pretrénovania, hrozí vysilenie a strata motivácie na chudnutie. Pre mnohých je výborné skombinovať akýkoľvek pohyb s hudbou, vyskúšajte to!

8. Nedoprajete si dostatok spánku a odpočinku

Spánok je pri chudnutí taktiež nevyhnutný. Telo pri ňom odpočíva a regeneruje, naberá sily. Navyše, ak nebude mať dostatok spánku, budete sa na druhý deň cítiť hladnejší a menej odhodlaný!

9. Rozmýšľate štýlom “všetko alebo nič”

To, že sa snažíte chudnúť, ešte neznamená, že musíte byť ihneď vo všetkom najlepší. Pamätajte, že niečo je vždy lepšie ako nič. Určite ste už počuli, že “pomaly ďalej zájdeš”. Cieľom nie je trhať rekordy, ale vyhnúť sa vyhoreniu. Je lepšie stratiť 2 kg a cítiť sa výborne, ako stratiť 4 kg a cítiť sa príšerne.

Teraz už viete, akých chýb sa pri chudnutí vyvarovať. Chia Shake vám preto praje veľa šťastia a úspechu pri diéte!

 

[ux_products type="row" columns__sm="2" columns__md="2" equalize_box="true" ids="121746,121859,121863,121866"]

[row]

[col span__sm="12" align="center"]

[button text="Všetky produkty" letter_case="lowercase" size="large" radius="99" link="https://chiashake.sk/obchod/"]

[/col]

[/row]

cogmagnifiermenucross-circle